CV

Su-Anne van Waes

ONDERWIJS

Werkervaring

2007 - Present

Hogeschool Arnhem en Nijmegen

 Ik ben acht jaar werkzaam geweest binnen het sportinstituut van de HAN in de rol van hoofddocent. Hedendaags ben ik als staf-lid  overstijgend werkzaam (adviseur, kwaliteitszorg, onderwijsontwikkelaar) en verbonden aan de Academie Leren en Ontwikkelen (hoofddocent en promovendus). 

2014 - 2015

Ministerie van Onderwijs

In samenwerking met VSO was ik werkzaam bij het ministerie van Onderwijs onder de vlag van de Verenigde Naties (UNICEF). Ik was verantwoordelijk voor het managen, adviseren en ontwikkelen van onderwijsprocessen van primair onderwijs tot beroepsonderwijs.  

2015 - 2017

Hanze Hogeschool Groningen

Voor de Academie voor Lichamelijk Opvoeding was ik inhoudelijk teamleider (hoofd hoofddocent). Ik kreeg vanuit de HAN de mogelijkheid dit gedetacheerd te doen. Door geografische beweegreden heb ik besloten mijn contract niet te verlengen.

2006 - 2007

Fysiotherapeut

Omdat ik graag mijn medische kennis en vaardigheden wilde inzetten in een ontwikkelingsland ben ik werkzaam geweest in Nepal als fysiotherapeut.

2005 - 2007

Business Manager

Voor het sport- en gezondheidscentrum PHYSIQUE was ik verantwoordelijk voor het aansturen van het medisch team en de business segmenten leefstijl, business en health. Daarnaast werkte ik nog acht uur per week als fysiotherapeut.  

1995 - 2005

Sportdocent

Tijdens mijn opleidingen ben ik werkzaam geweest in de sport variërend van dans, volleybal, meer bewegen voor ouderen, fitness en turndocent. 

Opleidingen

2009 - 2011

Sociale wetenschappen

Culturele antropologie en Ontwikkelingsstudies gespecialiseerd in het thema onderwijs. 

2009 - 2011

Fysiotherapie

Tijdens mijn fysiotherapie opleiding heb ik me gespecialiseerd op marketing en ondernemerschap binnen de gezondheidszorg. 

1998 - 2000

CIOS

Gespecialiseerd op sportmanagement. Afgestudeerd met honor. Winnaar van de Anton Brouwer Award.

Recente scholing

2020 Deep Democracy
2019 Onderstroom in teams
2018 KAOS Pilot onderwijsinnovatie

Honors

 • Winnaar Anton Brouwer Award (CIOS)
 • Top 10 VIVA Visionista voor visie op onderwijs

Bedrijven

 • www.theglobalschool.nl
 • De wereld als een klaslokaal
 • www.wisdomlab.nl
 • Wisdom is the new IQ
 • www.educationalfactorydesign.nl
 • Design Thinking als basis

Contact

 • www.suannevanwaes.nl
 • contact@suannevanwaes.nl
 • Nijmegen

In het kort

Ik houd van snelheid in denken en doen. Ik ben mateloos enthousiast als ik weet wat ik wil. Ik heb een grenzeloze nieuwsgierigheid voor alles om me heen en zie beperkingen als uitdagingen om toch mijn einddoel te bereiken. Als tegenhanger worden die eigenschappen gecombineerd met een flinke scheut eigenwijsheid en ongeduldigheid. 

HONERS

ANTON BROUWER AWARD

Su-Anne studeert in 2000 met honor af. “Su-Anne is doel- en resultaatgericht, heeft een grote mate van zelfstandigheid maar blijft altijd nieuws- en leergierig. Het werkveld was uitzonderlijk positief over de kwaliteit van haar handelen, getoonde inzet en de wijze waarop ze mensen tegemoet treedt”.

VIVA VISIONISTA

Su-Anne maakt onderdeel uit van de top 10 VIVA VISIONISTA met haar bedrijven binnen het onderwjis. Een prijs voor innovatieve, inspirerende en ondernemende vrouwen in Nederland. "De manier waarop je naar onderwijs kijkt en wilt inrichten is inspirerend en doeltreffend. Je hebt een heldere visie en weet deze op een enthousiaste manier over de bühne te krijgen."

REFERENTIES

Su-Anne has worked as a senior lecture within our institute sport and movement for eight years. In her work she actively listen to others and demonstrates an open-mind approach towards cultures and values of others. She behaves with respect and sensitivity and highly encourages and promotes the sharing of knowledge, information and learning. It is a pleasure to work with her because of her enthusiasm, her perseverance, her ability to find creative solutions to problems and her will to collaboratively work towards a positive outcome.

Joris Herremans
Directeur
I have seen the excellent results of Su-Anne's work as a volunteer professional in Cambodia. She is an amazingly dedicated and innovative individual with a profound sense of dedication to building capacity and supporting the most vulnerable in extremely difficult circumstances.
Mila Kunis
Manager

Onderwijsontwikkeling

Su-Anne worked as an external and international consultant for our University College. She has a quick, analytical mind combined with great empathy. Su-Anne focusses on results with a large drive. Her work is characterized by high standard of quality and attention to detail.
Tim Coppejans
Teamleider
Su-Anne is an excellent and devoted project and team manager, with an honest and heartfelt approach to coworkers and supervisors. A true team player. She is highly skilled in planning, managing and executing new projects.
Tom Brandon
Directeur Physique
Thomas More
Mila Kunis
Manager
Hanze
Mike Stuart
Support

ACHTERGROND

Those who are crazy enough to think they can change the world, are the onces who do.

Geboren in 1982 op het prachtige eiland  Sri-Lanka en door mijn adoptie ouders in een warm bedje gelegd in Nederland. Gedisciplineerd opgevoed in het Brabantse Kaatsheuvel kwam ik niks te kort. Ik was zo’n meisje die al met negen maanden kon lopen en om de haverklap zoek was omdat ik nieuwsgierig was naar de wereld om me heen. 

Als ik daar op terug kijk moet ik bekennen dat dit mijn vandaag de dag nog steeds typeert. Ik houd van snelheid in denken en doen, ben mateloos enthousiast als ik weet wat ik wil en ik heb nog steeds een grenzeloze nieuwsgierigheid voor alles om me heen. Mocht ik obstakels tegenkomen dan zie ik die als een uitdaging om toch mijn einddoel te bereiken. 

Als tegenhanger worden die eigenschappen vaak gecombineerd met een flinke scheut eigenwijsheid en ongeduldigheid. De les die in de afgelopen tracht te leren is om me niet los te fietsen van een groep en ruimte te creëren voor een proces. Mijn perfectionisme, doelmatigheid en beheerseigenschappen maken het mij soms lastig om dit ook toe te passen in de praktijk. 

Het leven ging me niet alleen voor de wind. In mijn 18e levensjaar overleed mijn moeder na een levenslang ziektebed. Zorg dragen voor elkaar, obstakels overwinnen en het leven op waarde inschatten is mij op een confronterende manier aangeleerd. Desondanks ben ik dankbaar voor die vormingslessen en de hechte familieband die ik met mijn vader en zus daaraan heb overgehouden. 

Van kinds af aan hecht ik er waarde aan dat mensen met wijsheid naar elkaar kunnen kijken en in wijsheid met elkaar kunnen omgaan. Dit uitte zich door een groot gevoel van rechtvaardigheid en saamhorigheid voor de wereld om mij heen.