Su-Anne van Waes

ONDERWIJSSPECIALIST

Werkervaring

2023 - Heden

Vrije Universiteit Amsterdam

Werkzaam op de VU Amsterdam als promovenda onder de faculteit gedrags- en bewegingswetenschappen, afdeling neuro- en ontwikkelingspsychologie. Voor meer inhoudelijke informatie over mijn PhD onderzoek ‘van kennis naar wijsheid’ ga naar www.wisdomlab.nl.

2007 - Heden

Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Werkzaam op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als senior strategisch onderwijsadviseur en hoofddocent (2015 – heden). Van 2007-2014 ben ik op de HAN werkzaam geweest binnen de Academie Sport en Bewegen in de rol van hoofddocent, curriculum- en onderwijsontwikkelaar.

2014 - 2015

Ministerie van Onderwijs Cambodja

In samenwerking met VSO was ik werkzaam in Cambodja bij het ministerie van Onderwijs onder de vlag van de Verenigde Naties (UNICEF). Ik was verantwoordelijk voor het managen, adviseren en ontwikkelen van onderwijsprocessen van primair onderwijs tot beroepsonderwijs voor het oostelijk district van Cambodja waarbij 381 scholen onder mijn verantwoordelijkheid vielen.

2015 - 2017

Hanze Hogeschool Groningen

Voor de bacheloropleiding Academie voor Lichamelijk Opvoeding (ALO) was ik inhoudelijk teamleider (hoofd hoofddocent). Ik kreeg vanuit de HAN de mogelijkheid dit gedetacheerd te doen. Door geografische beweegreden heb ik besloten mijn contract niet te verlengen.

2006 - 2007

Fysiotherapeut Nepal

Omdat ik graag mijn medische kennis en vaardigheden wilde inzetten in een ontwikkelingsland ben ik werkzaam geweest in Nepal als fysiotherapeut (onbetaald verlof bij PHYSIQUE). Ik werkte in een Blind and Disable Centre in de buurt van Kathamandu en verzorgde, als onderdeel van een medisch team, huisbezoeken in het Mount Everest gebied.

2004 - 2007

Business Manager

Voor het sport- en gezondheidscentrum PHYSIQUE Arnhem was ik verantwoordelijk voor het aansturen van het 15 fte medisch team (fysiotherapeuten en sportinstructeurs) en was verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de business segmenten; Leefstijl, Business en Health.

1995 - 2007

Sportdocent & Fysiotherapeut

Tijdens mijn opleidingen (CIOS & Fysiotherapie) ben ik werkzaam geweest als sportdocent variërend van dansdocent, volleybaltrainer, meer bewegen voor ouderen docent, medisch fitnesstrainer en turndocent. Daarnaast werkte ik, na het behalen van mijn bachelor fysiotherapie, 8 uur per week als fysiotherapeut (PHYSIQUE Arnhem).

Opleidingen

2009 - 2011

Master Sociale Wetenschappen

Master: Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies || Specialisatie: education in developing countries 

2000 - 2004

Fysiotherapie

Major: Fysiotherapie || Minor: Marketing en Ondernemerschap in de gezondheidszorg

1998 - 2000

CIOS

Major: Sportmanagement || Minor: Dans & Sportmassage || Afgestudeerd met honor. Winnaar van de ‘Anton Brouwer Award’

neven functies

projecten

Recente scholing

2023 Succesvol Adviseren
2023 Appreciative Inquiry in de praktijk
2020 Deep Democracy Level 1
2019 Onderstroom in teams (Post HBO)
2018 KAOS Pilot onderwijsinnovatie

Honors

Bedrijven

Passie

Contact

In het kort

Ik houd van snelheid in denken en doen. Ik ben mateloos enthousiast als ik weet wat ik wil. Ik heb een grenzeloze nieuwsgierigheid voor alles om me heen en zie beperkingen als uitdagingen om toch mijn einddoel te bereiken. Als tegenhanger worden die eigenschappen gecombineerd met een flinke scheut ongeduldigheid. 

HONERS

ANTON BROUWER AWARD

Su-Anne studeerde in 2000 met honor af en won de Annton Brouwer Award, een prijs voor de beste student. Hieronder een quote uit het jury rapport: “Su-Anne is doel- en resultaatgericht, heeft een grote mate van zelfstandigheid maar blijft altijd nieuws- en leergierig. Het werkveld was uitzonderlijk positief over de kwaliteit van haar handelen, getoonde inzet en de wijze waarop ze mensen tegemoet treedt”.

VIVA VISIONISTA

Su-Anne maakt onderdeel uit van de top 10 VIVA VISIONISTA met haar bedrijven binnen het onderwjis. Een prijs voor innovatieve, inspirerende en ondernemende vrouwen in Nederland. "De manier waarop Su-Anne naar onderwijs kijkt is inspirerend en doeltreffend. Je hebt een heldere visie en weet deze op een enthousiaste manier over de bühne te krijgen. Wij geloven in het concept wijsheid (Wisdom Lab) en leren buiten de schoolbanken (The Global School) ".

REFERENTIES

Su-Anne has worked as a senior lecture within our institute sport and movement for eight years. In her work she actively listen to others and demonstrates an open-mind approach towards cultures and values of others. She behaves with respect and sensitivity and highly encourages and promotes the sharing of knowledge, information and learning. It is a pleasure to work with her because of her enthusiasm, her perseverance, her ability to find creative solutions to problems and her will to collaboratively work towards a positive outcome.

Joris Herremans
Directeur
I have seen the excellent results of Su-Anne's work as a volunteer professional in Cambodia. She is an amazingly dedicated and innovative individual with a profound sense of dedication to building capacity and supporting the most vulnerable in extremely difficult circumstances.
Philip Goodwin
CEO
Su-Anne worked as an external and international consultant for our University College. She has a quick, analytical mind combined with great empathy. Su-Anne focusses on results with a large drive. Her work is characterized by high standard of quality and attention to detail.
Tim Coppejans
Teamleider

ACHTERGROND

Those who are crazy enough to think they can change the world, are the onces who do.

Geboren in 1982 op het prachtige eiland  Sri-Lanka en door mijn (adoptie)ouders in een warm bedje gelegd in Nederland. Gedisciplineerd opgevoed in het Brabantse Kaatsheuvel kwam ik niks te kort. Ik was zo’n meisje die al met negen maanden zonder hulp kon lopen en om de haverklap zoek was omdat ik nieuwsgierig was naar de wereld om me heen. 

Als ik daar op terug kijk moet ik bekennen dat dit mij vandaag de dag nog steeds typeert. Ik houd van snelheid in denken en doen, ben mateloos enthousiast als ik weet wat ik wil en ik heb nog steeds een grenzeloze nieuwsgierigheid voor alles om me heen. Mocht ik obstakels tegenkomen dan zie ik die als een uitdaging om eroverheen te klimmen en toch mijn einddoel te bereiken. 

Mijn snelheid van werken valt samen met mijn doelmatigheid en efficiënt. Als tegenhanger heb ik de afgelopen jaren geleerd om me niet los te fietsen van een groep en ruimte te creëren voor een proces. 

Het leven ging me niet alleen voor de wind. In mijn 18e levensjaar overleed mijn moeder na een levenslang ziektebed. Zorg dragen voor elkaar, obstakels overwinnen en het leven op waarde inschatten is mij op een confronterende manier aangeleerd. Desondanks ben ik dankbaar voor die vormingslessen en de hechte familieband die ik met mijn vader en zus daaraan heb overgehouden. 

Van kinds af aan stond ik altijd klaar voor de ‘underdog’. Ik hecht ik er waarde aan dat mensen met wijsheid naar elkaar kunnen kijken en in wijsheid met elkaar kunnen omgaan. Dit uitte zich door een groot gevoel van rechtvaardigheid en saamhorigheid voor de wereld om mij heen. De keuze van mijn PhD onderzoek en mijn bedrijf Wisdom Lab wijkt dus niet ver af, van wie ik als kind al was.