Spreker

Zoek je een spreker die een vernieuwend, maatschappelijk en inspirerend thema bespreekt? Dan zijn de twee lezingen van Su-Anne de moeite waard. Het maakt niet uit in welke branche je werkt. Wijsheid (of wijs redeneren) is in élk bedrijf nodig en toepasbaar.

Met Su-Anne haar enthousiasme, humor, ervaring als spreker en kennis over het thema zorgt ze ervoor dat mensen geboeid zijn, geïnspireerd worden, nieuwe kennis op doen en met positieve energie vertrekken.

Elk thema is te vormen naar een (key note) lezing, masterclass of seminar. Desgewenst kan er ingespeeld worden op vraagstukken die spelen binnen de organisatie of het thema van de dag.

BOEK EEN LEZING

1. Een wijze kijk op zaken

Deze lezing gaat over een vaardigheid die nog niemand bewust beheerst, maar wel iedereen in de toekomst nodig heeft. We gaan het hebben over wijsheid (wijs redeneren) als een vaardigheid. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent; ‘een wijze kijk op zaken kunnen hebben misstaat niemand’. 

Want laten we eerlijk zijn, soms heb je bij een ingewikkelde casus niet nog meer kennis nodig maar wijsheid om te komen tot een antwoord of oplossing. Wijs redeneren is een vaardigheid waarmee je je probleemoplossend vermogen naar een hoger plan kunt tillen. 

Echter moet je eerst weten wat wijsheid is, alvorens je wijs kunt redeneren en wijs kunt handelen. Als promovendus aan de VU Amsterdam faculteit gedragswetenschappen, afdeling neuropsychologie neem ik je mee in deze nieuwe vaardigheid. Ik vertaal wetenschappelijke inzichten naar een begrijpbare taal zodat iedereen geïnspireerd, met nieuwe kennis en wellicht een stukje wijzer naar huis gaat 😉 

 

2. De wereld als leeromgeving

Het klinkt misschien gek maar reizen en werken hebben veel overeenkomsten. Het enige verschil is dat reizen een toegankelijk en inspirerend onderwerp is, om complexe thema’s binnen uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent. Reizen en universele werkthema’s is voor iedereen herkenbaar.

Tijdens deze lezing bespreek ik bedrijfsmatige thema’s zoals timemanagement, veiligheid, plezier, samenwerken, veranderingen, cultuur. Het belang van het thema op de werkvloer wordt duidelijk, echter alleen aan de hand van persoonlijke en grappige reis anekdotes. Wellicht anekdotes die reizigers in de zaal zullen herkennen echter nooit de link hebben gemaakt met werkprocessen.

Tijdens de lezing wordt je geïnspireerd wat je van andere gewoonten, gebruiken, gedachten en gedragingen kunt leren. Een methodiek die ik Travel Based Learning noem gericht op persoonlijke ontwikkeling waarin de wereld als spiegel dient voor je eigen handelen. Luisteraars worden aan het nadenken gezet over complexe thema’s waar men normaal niet snel warm voor loopt. 

Wat andere zeggen

Inspirerende werkwijze en een blok aan energie.
Verschillende werkvormen werden afgewisseld tijdens de lezing waardoor er veel interactie was met de deelnemers. Je kunt niet anders dan geboeid luisteren als Su-Anne haar verhaal verteld.
Thomas More
Su-Anne kan op elke doelgroep inspelen. Zo hebben wij haar gevraagd voor lezingen voor middelbare scholieren, docenten, maar ook voor de ouders van de scholieren. Het is fijn dat Su-Anne elke 'taal' spreekt en bij iedereen iets weet los te maken.
Global Exploration