Spreker

Zoek je een spreker die een vernieuwend, maatschappelijk en inspirerend thema bespreekt? 

Dan is de lezing van Su-Anne ‘van kennis naar wijsheid’ de moeite waard. Het unieke aan het thema wijsheid is dat het een universeel onderwerp is. Het maakt niet uit in welke branche, bedrijf of organisatie u werkzaam bent; ‘een wijze kijk op zaken kunnen hebben, misstaat niemand’. Het is een unieke vaardigheid die voor iedereen van toegevoegde waarde is (zowel zakelijk als privé).

Als promovendus aan de VU Amsterdam (faculteit gedrags- en bewegingswetenschappen, afdeling ontwikkeling- en neuropsychologie) en verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen neemt Su-Anne haar toehoorders mee in deze nieuwe vaardigheid.

Met dit unieke thema inspireert Su-Anne toehoorders door haar vakinhoudelijke kennis, haar ervaring als spreker en haar enthousiasme. Ze zorgt ervoor dat mensen met toepasbare handvaten en nieuwe kennis, geboeid en geïnspireerd naar huis vertrekken.

BOEK EEN LEZING OVER

WIJSHEID

Inhoud

Als men het woord ‘wijsheid’ hoort denkt men vaak aan filosofie en theologie. Hoewel van oudsher het woord daar zijn oorsprong kent, zijn sociale wetenschappers aan boord gestapt om te onderzoeken welke rol wijsheid kan spelen bij complexe vraagstukken in onze zoektocht naar een socialere wereld.

In onze zoektocht naar pro-sociale kaders is wellicht wijsheid een belangrijke schakel. Helaas focussen we ons hedendaags voornamelijk op kennis(ontwikkeling) terwijl we in de trap ‘data-informatie-kennis-wijsheid-  dé belangrijke overslaan. Immers, soms heb je bij een ingewikkelde casus, een complex probleem of prangende situatie niet nog meer kennis nodig maar wijsheid om te komen tot een antwoord of oplossing. Helaas bezitten we deze vaardigheid niet bewust waardoor problemen (zakelijk of privé) langer kunnen aanhouden dan dat wellicht nodig is en we geen stap vooruit zetten richting een wereld waarop we hem graag zouden willen zien. Wijs redeneren is dus een unieke universele vaardigheid waarmee u uw probleemoplossend vermogen naar een hoger plan kunnen tillen, en waarmee je kunt bijdragen aan een sociale wereld. 

Su-Anne vertelt in haar lezing hoe men binnen de (neuro)psychologie naar wijsheid kijkt en beantwoord ze vragen zoals bijvoorbeeld: Wat verstaan we onder wijsheid? Uit welke elementen bestaat wijsheid ? Klopt de gezegde ‘wijsheid komt met de jaren’? Is wijsheid aangeboren of kun je het ontwikkelen? Hoe zit het met verschillende culturen en wijsheid? En wat kun je vandaag in je dagelijks leven al toepassen om wijzer met elkaar om te gaan.

Als promovendus aan de VU Amsterdam (faculteit gedrags- en bewegingswetenschappen, afdeling ontwikkeling- en neuropsychologie) en verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen neemt Su-Anne haar toehoorders mee in deze nieuwe vaardigheid. Het thema is te vormen naar een (key note) lezing, masterclass of seminar. Variërend tussen de 15 en 45 minuten vertaald ze wetenschappelijke inzichten naar een begrijpbare taal zodat iedereen geïnspireerd en wellicht een stukje wijzer naar huis gaat 😉 

Wat andere zeggen

Inspirerende werkwijze en een blok aan energie.
Verschillende werkvormen werden afgewisseld tijdens de lezing waardoor er veel interactie was met de deelnemers. Je kunt niet anders dan geboeid luisteren als Su-Anne haar verhaal verteld.
Thomas More
Su-Anne kan op elke doelgroep inspelen. Zo hebben wij haar gevraagd voor lezingen voor middelbare scholieren, docenten, maar ook voor de ouders van de scholieren. Het is fijn dat Su-Anne elke 'taal' spreekt en bij iedereen iets weet los te maken.
Global Exploration