Educational Design Factory

Design thinking
als basis

“Wij hanteren het motto: Niet lullen maar poetsen”    

The things we do best

Curriculum

Wij bouwen een stevig fundament voor uw curriculum en/of onderwijsprogramma.

Modules

Wij ontwerpen modules die het leerrendement van de student bevorderd.

Toetsing

Wij ontwikkelen een passend toetsraamwerk voor student en docent.

Kwaliteit

Wij adviseren over kwaliteit waarbij het niet over goed of fout gaat maar over de weg naar de beste versie.

Doelgericht

Onderwijsprocessen zijn vaak langdurige trajecten waarin veel wordt gepraat maar weinig slagvaardig wordt gewerkt. Daarnaast lijkt het gemakkelijk om een goed curriculum, onderwijsmateriaal of toetsprogramma te ontwikkelen maar om het allemaal op elkaar afgestemd te krijgen is vaak nog een hele klus. Herkenbaar? Na 12 jaar werkervaring in het hoger beroepsonderwijs heb ik een manier ontwikkeld waarbij efficiëntie en doelgerichtheid de boventoon voert. 

Werkwijze

Ik werk graag vanuit de principes van Design Thinking waarin we door middel van een pressure cooker resultaatgericht werken. Plat gezegd betekent dat: ‘niet lullen maar poetsen’. Mijn werksessie zijn actief en creatief, we werken per uur naar een doel toe en bouwen zo geleidelijk het eindproduct op waarvan ik de kwaliteit bewaak. Vele zijn u voorgegaan met een goed resultaat. Bekijk de referenties om een beeld te vormen hoe opdrachtgevers en teams mijn werkwijze hebben ervaren. 

 

Specialisme

Binnen het onderwijs ligt mijn focus op het beroepsonderwijs. Daarbinnen ben ik gespecialiseerd in VIER thema’s te weten: 1) Curriculumontwikkeling; 2) Module/onderwijsontwikkeling; 3) Toetsing en; 4) Kwaliteitszorg. Ik ben beschikbaar voor losse, kleine onderdelen maar ik draai voor het van A tot Z opbouwen van een opleiding, mijn hand niet om. Zie referenties. 

Onderwijs Innovatie

Naast deze vier specialisme’s houd ik mij bezig met onderwijsinnovatie. Binnen mijn promotietraject zie ik de wereld als een klaslokaal (The Global School) én geloof erin dat we binnen het onderwijssysteem meer nadruk moeten leggen op het creëren van wijsheid i.p.v. kennis (Wisdom Lab). Visies waarvoor ik genomineerd ben door VIVA VISIONISTA. 

Samenwerken

Ontwikkeling

Ik help u graag mee bij de ontwikkeling van curriculums, modules, toetsen en kwaliteitszorg. Een mooie bijvangst van mijn werkwijze is dat ik uw team meteen onderwijskundig school. Stuur een mail om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Auditor

Voor accreditaties en interne audits ben ik beschikbaar als auditor in de rol van voorzitter of panellid. Ik draag bij vanuit mijn specialisme onderwijskunde en toetsing binnen uw opleiding. Stuur een mail om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Spreker

Inspirerende lezingen of scholingen op maat gemaakt. Thema's zijn: Onderwijsontwikkeling o.b.v. design thinking, waarderend auditten binnen kwaliteitszorg of onderwijsinnovatie m.b.t. (wereld)wijsheid in het onderwijs.

Of het nu gaat om curriculumontwikkeling, onderwijsontwikkeling, toetsing of kwaliteitszorg. Su-Anne werkt op maat naar uw gewenste eindresultaat toe.

"Niet lullen maar poetsen"

Su-Anne van Waes 

Klanten

CONTACT

Heb je vragen of wil je samenwerken stuur dan een email.

KIJK OOK EENS BIJ